fbpx

A sikeres nők című lap 2024. júniusi számában megjelent írás.

SIKERESSÉG: CSALÁD, HIVATÁS,  HOBBI, SZERELEM. A SORREND?
Nehéz kérdés, legalábbis számomra.

Persze evidens, hogy első a család! Egy biztos: családi háttér nélkül nincs sikeresség!
A Bahdental családi fogászat megálmodója, három csodálatos gyermek édesanyja és boldog nagymama vagyok. Drága édesapám fogtechnikus mesterként otthoni fogtechnikai laborunkban dolgozott.

Mit játszik egy gyermek? Hát én nem sokat  babáztam. Persze játszottam a kertben, az  állatainkkal, a laborban vagy amit találtam. Az  apukám és a mamám közelében voltam szinte  mindig. Imádtam őket.

A fogtechnikai labor és a kert volt a játszóterem.  Innen indultam. Azóta is ez a két dolog a  hobbim. Az út a fogak felé vitt. Érettségi után  fogtechnikusként végeztem és dolgoztam a  gyerekek születéséig.

BAHdental családi fogászat Wohner Noémi és Wohner Nikolett 460x600A biztos háttér szerepe.
Ovis gyermekeim mellett beiratkoztam és  elvégeztem a fogászati szakasszisztens, illetve a  fogászati klinikai higiénikus képzést és dolgoztam  a szakmában. A hobbim a hivatásom lett.  2011-ben a kitűzött cél közelébe került a család,  ismételt összefogással kialakítottuk és létrehoztuk  a fogászati rendelőnket. Egy álom vált  valóra, immár 13 éve.

A fejlődés töretlen: továbbképzések, az  új ismeretek és technológiák megismerése,  elsajátítása, pályázati lehetőségek figyelése  a mindennapi munka mellett. A másik öröm  számomra, hogy lehetőségem nyílt fogászati  asszisztensek gyakorlati oktatására.

Tervek, célok mindig vannak.
Amit kitűzök, és 2017 óta már büszkén mondhatom  többesszámban: kitűzünk lányommal  azt végre is hajtjuk. Igen, megint boldogság  van a lelkemben. Szeretjük, amit csinálunk, és  öröm egy célért, egy helyen „dolgozni”.
Három éve egy másik, ugyancsak gyermekkori  álmom indított el egy új irányba, melyet  ötvözni tudtam a hivatásommal. Terv, majd cél,  ami 2023-ban vált valóra.  Rendelőnkben 2023 májusa óta egy igazi kis  csoda, egy terápiás segítő kutya is dolgozik. Illik  bemutatnom. Ő is családtag lett, ahogy otthon,  úgy a rendelőben is. Maya, a cavapoo egy selymes,  négylábon járó, pusziosztó, stresszoldó  kutya asszisztens.

Új világ tárult elém. Segíteni másokon felemelő  érzés, de ez annál több: segíteni, fejleszteni,  örömöt adni gyerekektől az idősekig. Az Azúr Segítőkutyás Egyesület által ez is életem  része lett, sok helyen tartok rászorulóknak terápiás  foglalkozásokat.

BAhDental fogászat Wohner Noémi és Maya a terápiás kutya 900x300

Összegezve boldognak és sikeresnek  érzem magam. Azt csinálhatom, amit szeretek.  Boldognak és sikeresnek érzem magam,  hogy az álmom valóra vált azzal, hogy  létrehoztam egy 13 éve működő sikeres  fogászati rendelőt. Nem utolsó sorban  szerencsésnek mondhatjuk magunkat  lányommal, hogy a rendelőnkben olyan  munkatársakkal dolgozhatunk nap mint  nap, akiknek a hivatásuk az életük.

Rendelőnkben az egymás iránti tisztelet,  szorgalom, megbecsülés a levegőben is  érezhető, a páciensek véleménye szerint is.  Köszönöm, a rendelőben dolgozó fogorvosok,  szájsebészek, fogászati asszisztensek,  higiénikusok, fogtechnikusok és a recepciós  odaadó munkáját is.

Büszkeséggel tölt el, hogy lányom is ezt  a hivatást választotta és a rendelő vezetését  szeretettel és nagy szakértelemmel viszi.

Wohner Nikolett vagyok, jelenleg a BahDental Kft ügyvezetője, édesanyámmal  együtt.

De honnan is indultam, milyen út  vezetett idáig?  Mindenekelőtt szeretném elmondani,  hogy a nagyszüleim, szüleim és testvéreim  támogatása felbecsülhetetlen érték az életemben,  mindenkinek ilyen családot kívánok.  Jó és rossz életszakaszokon is át kell mennie  egy embernek ahhoz, hogy sikereket érjen el,  nálunk sincs kivétel ez alól, viszont egymás  támogatásával könnyebben tudunk felállni  és tovább haladni a céljaink felé.

Gyermekkoromban az állatok iránti szeretetem  és a kézműves dolgok foglaltak le.  Jelentkeztem fogtechnikus képzésre,  és az Óbudai Egyetem Környezetmérnöki  Karára is. Végül mindkét képzésre felvételt  nyertem és úgy döntöttem, hogy nem kell  választanom, mindkettőt elvégezhetem.

A fogtechnikus képzéssel 2015 júniusában  végeztem, az egyetemi diplomámat pedig  2017 júliusában szereztem meg.  Ebben az évben már édesanyám rendelőjében  dolgoztam, mint recepciós. A környezetmérnöki  munka helyett sokkal jobban  érdekelt az emberekkel való foglalkozás, a  gyógyítás. A fogászati asszisztens képzést  is ezért kezdtem el, ennek 2018 decemberében  lett vége, az ezt követő évben pedig  elvégeztem a klinikai fogászati higiénikus  képzést is. Mindeközben már folyamatosan  a fogászaton dolgoztam asszisztensként, de  természetesen a recepciós munkakörömnek  is eleget tettem.

Évente járok/járunk édesanyámmal  továbbképzésekre, hogy mindig napra  készek legyünk és fejlesszük önmagunkat,  közös vállalkozásunkat.  A beosztások, hivatalos ügyek intézése, a  páciens-koordináció és egészségügyi dokumentumok  kezelése mindennapi rutinná  vált, amit nagyon élvezek, szeretem a szervezést  az összes stresszfaktorával együtt, a  jól és hatékonyan működő munkafolyamatokat,  így természetesen a kihívásokat is a  mindennapokban, hogy ezeket meg tudjam  valósítani.

Mérnöki diplomámat jelenleg egy lakberendező  képzéssel egészítem ki, sok  építkezésen megfordulok az ismerőseim  körében, mindig csodálom amikor végig  lehet követni egy felújítást elejétől a végéig,  vagy ahogyan egy ház „kinő” a földből.  Ezzel a gyermekkori kreativitásomat  élhetem újra és a mérnöki tervezés iránti  érdeklődésem is megvalósul. A képzést természetesen  céllal kezdtem, mert a jövőben  ebben is szeretném kipróbálni magam, első  körben egy új hobbiként.  Szerencsésnek mondhatom magamat,  mert jelenleg azt csinálhatom, amit szeretek  és közben folyamatosan fejlődöm a szakmámban,  illetve új dolgokat-irányzatokat  ismerhetek meg.

Sikeres Nők címoldal 800x1000
Call Now Button