fbpx

Mindenki tudja, hogy nem jó dolog kapkodva enni, de azt már alig, hogy mennyire veszélyes ez!

A gyors étkezés miért is jelenthet problémát? A probléma két részre osztható. Egyrészről testünknek szüksége van a rágásra (csontok, izmok), másrészről az emésztéshez elengedhetetlen. Gondoltál már rá, hogy hiába is eszel egészséges ételeket, mert ha nem rágod meg megfelelően, akkor nem is hasznosul rendesen?

Lássuk a tényeket!

Tudományos vizsgálatok kimutatták az elmúlt évtizedben a rossz szájhigiénia (ínygyulladás, fogkő, a kialakult góc) miatt, sokszorosára nőtt a fogelvesztés, szívinfarktus, az agyvérzés, a koraszülés kockázata. A fogak elvesztése még súlyosbítja helyzetet. Akadályoz a beszédben, az ételt nem tudjuk jól megrágni. Az emésztés előkészítése már akadályba ütközött, emésztési problémák kiindulása kezdődik. Nyelőcső betegségek, reflux-betegség. Nem sorolom. Rágó izmaink elsorvadnak, ez csontritkuláshoz vezet, az pedig a fogágyban és állcsontokban kóros elváltozásokat okozhat.

Amit Te megtehetsz!

Pontos napirendet tartasz, benne az étkezésekre szánt idővel. Tudom sok a dolgod, de ha lebetegszel akkor még nagyobb lesz a gond, így ez valójában egy befektetés, az időddel fizetsz az egészségedért! Már az óvodában és az általános iskolában is oktatják, hogy az emésztés a szájban kezdődik. Ne felejtsd el ezt, nem véletlen, hogy ekkora hangsúlyt fektetnek rá a szakértők!

Amiben mi segíthetünk

Figyelünk a szájüreged egészségére, és olyan különleges kezeléseket biztosítunk számodra, mint pl. a lézer, ózon, vagy helen fényterápia. Természetesen a régi bölcsesség még mindig igaz, fél évente egy ellenőrzés csodákra képes!

Call Now Button